Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κακώς δεν μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν», σημειώνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου. Η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στην ίδια εκπομπή, ότι υπάρχει 24ώρη γραμμή καταγγελιών για περιστατικά παιδικής κακοποίησης. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισήμανε ακόμα ότι «δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία για την "Κιβωτό του Κόσμου"». Η μόνη καταγγελία που γνωρίζουμε είναι εκείνη που έχει προωθήσει στις Αρχές ο «Συνήγορος του Πολίτη».

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου - Σούρας: Μου τα έλεγαν και δεν τα πίστευα, έχω ακούσει πολύ χειρότερα απ' όσα βγήκαν

«Μας κλείδωναν, δεν μας άφηναν να φάμε»

Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ενήλικοι πλέον που φιλοξενούνταν όμως ως παιδιά σε μία από τις δομές της «Κιβωτού» μίλησαν στην «Καθημερινή» καταγγέλλοντας ότι έπεφταν θύματα ξυλοδαρμού, είχαν υποστεί πολύωρες τιμωρίες, παρενοχλήσεις, ενώ τούς άφηναν ακόμα και νηστικούς. Μεταξύ άλλων, 27χρονος κατήγγειλε ότι παιδαγωγός τού είχε ρίξει γροθιά επειδή αντιμίλησε. Οταν ήταν στο σπίτι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπως λέει, ένας υψηλά ιστάμενος εργαζόμενος πήγε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν σε απομόνωση. «Ξάπλωσε δίπλα μου, στο κρεβάτι. Του είπα "τι κάνεις". Με άγγιξε στα γεννητικά όργανα και μου είπε θα σου αρέσει. Του έριξα χαστούκι κι έφυγε» ανέφερε ο νεαρός στην εφημερίδα.

Μάλιστα, όταν το συζήτησε με φίλο του, αποκαλύφθηκε ότι είχε κι εκείνος παρόμοια εμπειρία, αλλά φοβήθηκαν να το καταγγείλουν. «Την προηγούμενη χρονιά από το περιστατικό βρισκόμασταν στην κατασκήνωση στη Ραφήνα και ο βοηθός του ομαδάρχη είχε κατηγορήσει τον ίδιο άνθρωπο για ασέλγεια. Τον έβγαλαν τρελό», σημείωσε ο 27χρονος. Ο ίδιος λέει πως είναι ευγνώμων στην Κιβωτό γιατί του έμαθαν γράμματα, αλλά τονίζει ότι τον απέτρεψαν από το να πάει Λύκειο. Είναι ένα παιδί που πήγε στην Κιβωτό λόγω κακοποίησης, η πλάτη του είχε ανοίξει από τους ξυλοδαρμούς του πατέρα του, ενώ τον έστελναν να ζητιανεύει στα φανάρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA