Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις για την παρουσία αστυνομικών κατά την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου παρέχει η ΓΑΔΑ, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, λόγω της έντασης που επικράτησε το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο σημείο για παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Διαβάστε ακόμα: Ιωάννα Κολοβού: Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της - Εχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί, σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)».

Τι συνέβη το πρωί της Δευτέρας 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς εικόνες στου Ζωγράφου, όταν η Ιωάννα Κολοβού βρέθηκε δια της βίας έξω από το σπίτι της το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό. Η συνταξιούχος δημοσιογράφος έχασε το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες και τονίζει πως ουδέποτε «έλαβα δάνειο». Μάλιστα, σε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που όπως καταγγέλλει η κυρία Κολοβού έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα στο σπίτι κάτοικοι ακούγονται να λένε «το άδικο θα το δούμε, δεν έχεις δικαίωμα να μου λες να πάω σπίτι μου» και «μπράβο σας να είστε υπερήφανοι».

Στο βίντεο ακούγεται η Ιωάννα Κολοβού να φωνάζει και να τη βγάζουν δια της βίας από το σπίτι. «Θέλω να πάρω το κινητό μου» είπε η συνταξιούχος δημοσιογράφος με τον άνδρα που στέκεται στην είσοδο να σηκώνει το χέρι του και να της απαντά «τίποτα δεν θα πάρεις». «Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», ανέφερε η δικηγόρος της κυρίας Κολοβού. Μεταφορική εταιρεία έφτασε στο σπίτι για να απομακρυνθούν τα πράγματα της γυναίκας. «Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο» ανέφερε και τόνισε: «αυτό είναι το κράτος δικαίου!». Εμφανώς αγανακτισμένη η κυρία Κολοβού είπε πως «η τράπεζα είναι μαφία» ενώ σε ερώτηση για το πού θα μείνει απάντησε: «δεν ξέρω, δεν έχω σπίτι, στον δρόμο. Θα μένω σε σπίτια φίλων, κάθε δύο ημέρες θα φεύγω». Πριν λίγους μήνες, η συνταξιούχος δημοσιογράφος είχε δηλώσει πως «δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια.

Προσωρινό «φρένο» στην έξωση

Τελικά, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, σταμάτησε η διαδικασία έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της. Στο σημείο παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης της δημοσιογράφου, πολίτες, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Το φορτηγό της μεταφορικής τελικά έφυγε χωρίς να αδειάσει το σπίτι, βγάζοντας μόνο μερικά έπιπλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA