Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηγέτης του «Κόμματος του Μέλλοντος» (Gelecek Partisi) και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αχμέτ Νταβουτγλου, μίλησε την Κυριακή στο Karar TV και ισχυρίστηκε ότι ο Τούρκος πρόεδρος και πρώην σύμμαχός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύντομα θα «καθαριστεί» από τη στρατιωτική φατρία που τον «καθοδηγεί και τον ελέγχει».

«Ο Ερντογάν βρίσκεται υπό την κηδεμονία των υπολειμμάτων του πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Νταβούτογλου αναφερόμενος στο μεταμοντέρνο πραξικόπημα του 1997, το οποίο οργανώθηκε από κοσμικούς στρατιωτικούς υπό τον φόβο της ισλαμιστικής ατζέντας του Νετσμεττίν Ερμπακάν, ηγέτη του Κόμματος της Ευημερίας (Refah Partisi), τον πρόδρομο του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του AKP.

«Θέλω να προειδοποιήσω τον κ. Ερντογάν ότι σύντομα θα εξοντωθεί. Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται σε μία διασταύρωση, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να κερδίσει τις εκλογές με τη συμμαχία του με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί», προσέθεσε.

Τέλος ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε την κυβερνητική συμμαχία του AKP με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP)  ότι «προσπαθεί ν’ αποτρέψει την εξέλιξη του Κόμματος του Μέλλοντος» και υποστήριξε ότι ο Ερντογάν κάνει πολιτική με εικασίες και υποθέσεις και όχι με βάση κάποιες αρχές.

Ο Νταβούτογλου ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ από το 2014 έως το 2016 μέχρι που ήρθε σε ρήξη με τον Ερντογάν και αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει.

Παραιτήθηκε από το κόμμα τον Σεπτέμβριο του 2019 και στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του κόμμα, το οποίο είναι αντιπολιτευόμενο ως προς το AKP και ονομάζεται «Κόμμα του Μέλλοντος».

Πηγή: Ahval

Διαβάστε Ακόμα:

Απειλές Τσαβούσογλου μπροστά στον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει οπουδήποτε ό,τι θέλει τότε θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Τουρκία: «Μπλέκει» τις διερευνητικές με τις δηλώσεις Ιερώνυμου - Ευθεία επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.