Δεκάδες συμμετέχοντες σε πάρτι χόρεψαν χθες σε μια δημοφιλή παραλία, κοντά στο κέντρο της Βαρκελώνης, πολλοί χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αψηφώντας τους περιορισμούς κατά της Covid-19, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.
Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στην παραλία Barceloneta, με την αστυνομία να λέει ότι προειδοποίησε τους συμμετέχοντες πως παραβίαζαν τους υγειονομικούς κανονισμούς.
«Η Βαρκελώνη είναι το τέλειο μέρος για να διασκεδάσει κανείς, να πιει, όμως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, η αστυνομία, που σταματάει τον κόσμο από το να διασκεδάζει», λέει στο Ρόιτερς ο 23χρονος Λίαμ, ένας Βρετανός που συμμετείχε στο πάρτι και φορούσε τη μάσκα του.

Οι συναθροίσεις άνω των 6 ανθρώπων σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται στην Καταλονία και οι παραβάτες μπορούν να έλθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 300 έως 600 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Οι αστυνομικοί μας προειδοποίησαν τον κόσμο όπου είχαν σχηματιστεί μεγάλες ομάδες ότι παραβιάζουν τους περιορισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις εάν δεν φορέσουν μάσκες ή απομακρυνθούν, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου της καταλανικής περιφερειακής αστυνομίας. Δεν ανέφερε εάν υπήρξε επιβολή προστίμων σε αυτήν την περίπτωση.
Από την πλευρά του, ο Μιγκέλ Σάμπερ, ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RACI σήμερα ότι οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκες όταν συναντούν άλλους στην παραλία, όμως δεν υποχρεούνται να το κάνουν εάν κάνουν ηλιοθεραπεία ή κολυμπούν στη θάλασσα, μια οδηγία, η οποία διαφοροποιείται από την εθνική νομοθεσία.
Η Καταλονία είναι μία από τα επτά ισπανικές περιφέρειες που αψηφούν τον νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη και προβλέπει οι πολίτες να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα εάν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου.
- Το «ημερολόγιο εισβολής» του λαγοκέφαλου στην Ελλάδα: Χάρτης με τις περιοχές όπου εντοπίζεται
- Πόδια παρουσιαστριών και «μήπως έχουμε ίδιο γκόμενο»: Βρήκαμε τις 8 πιο περίεργες ομάδες του Facebook
- Ειρήνη Μουρτζούκου: «Απολάμβανε να σκοτώνει» - Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τους τρεις φόνους παιδιών
- Η «καταραμένη» λίμνη Λάνιερ που καταπίνει ανθρώπους χτύπησε ξανά: Μυστηριώδης θάνατος 21χρονου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.