Πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev 200 κατέπεσε και συνετρίβη στη νότια Τουρκία. Όπως αναφέρει το Reuters, που επικαλείται το πρακτορείο Αnadolu, το σκάφος ανήκε στην τουρκική Διοίκηση Δασών.Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι και τα οκτώ άτομα του πληρώματος σκοτώθηκαν στη συντριβή. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων πέντε ήταν Ρώσοι και τρεις Τούρκοι.
Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Πνίγεται από τις πλημμύρες – 27 νεκροί, μεγάλες καταστροφές
Το αεροσκάφος, ένα Beriev 200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με αναφορά του ειδησεογραφικού δικτύου DHA, το αεροσκάφος επιχειρούσε σε κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή Μπερτίζ. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης παραμένουν ασαφή.
- Το κρυμμένο διαμάντι της Σικελίας: Η παραθαλάσσια κωμόπολη με το ελληνικό όνομα που αγνοούν οι περισσότεροι
- To ξεχασμένο από τον χρόνο νησί που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την Αθήνα
- Το ελληνικό βιβλίο που προτείνει η Dua Lipa δεν το διάβασες στο σχολείο: Τι εστί «Deepfake»
- Η χώρα στην οποία βρίσκεται το καλύτερο μέρος για να μετακομίσεις όταν πάρεις σύνταξη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.