Από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πλήττονται περιοχές στην περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία με τραγικό απολογισμό 27 νεκρούς. Όπως αναφέρει το aljazeera.com, τα ξημερώματα της Παρασκευής βρέθηκαν 10 σοροί. Οι περιοχές που πλήττονται είναι η Σινώπη, η Κασταμονή και το Μπαρτίν. Στο Μαρτίν έχει αναφερθεί ως αγνοούμενη μια γυναίκα 80 ετών. Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών. Προσωπικό της ακτοφυλακής έσωσε με ελικόπτερα ανθρώπους που είχαν καταφύγει σε σκεπές κτηρίων καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.
«Η πιο μεγάλη καταστροφή»
Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σινώπη, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD). Οι έρευνες συνεχίζονται και για την αγνοούμενη στην επαρχία Μπαρτίν.
Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού ανέφερε ότι είναι «η πιο μεγάλη καταστροφή που έχω δει».
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Οι πρώτες εικόνες εκτός φυλακής - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
- Ο Γιώργος Αλκαίος αποκαλύπτει: «Ο πατέρας μου με απήγαγε από την Αμερική με πλαστό διαβατήριο»
- Κάποιος στο Reddit είπε κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ για το Παγκράτι
- Παναγοπούλου σε Πρετεντέρη: «Πού ήθελες να πάω, στο κόμμα της Καρυστιανού; Εγώ δε θα πάω»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.