Η κυβέρνηση της Γεωργίας σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ήταν η σειρά της Ουκρανίας να υποβάλλει αίτημα ένταξης στην Ε.Ε., κατα τη διάρκεια μάλιστα της ρωσικής εισβολής, με μία σειρά από ευρωπαϊκά κράτη να υποστηρίζουν το αίτημα του Κιέβου.
Γεωργία και Ουκρανία αποτελούν πρώην εδάφη της ΕΣΣΔ, ενώ αμφότερες τηρούν εχθρική στάση έναντι της σημερινής Ρωσίας. Σημειώνεται πως η χώρα του Καυκάσου απώλεσε το 2008 τον έλεγχο της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας, οι οποίες κήρυξαν την αυτονομία τους, με τη στρατιωτική συνδρομή της Μόσχας.
- Διαρροή ερωτικού βίντεο πυροδοτεί διπλή παραίτηση και ένταση στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου
- Οι κόντρες για τα Ίμια, το... ευγενικό SMS στους γαλάζιους κι αυτό που ενώνει Καμμένο-Κασσελάκη
- «Γιάννη άκουσες; Τούρκοι κομάντος πατήσανε ελληνικό έδαφος»: Ο Γιάννης Πολίτης θυμάται το βράδυ των Ιμίων
- Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο για την Ελένη Βουλγαράκη από το ραδιόφωνο - Δάκρυσε στο τέλος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.