Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μις Κόσμος 2021 είναι Πολωνή και ονομάζεται Καρολίνα Μπιούλεσκα. Στην 70η διοργάνωση του διαγωνισμού στο San Juan του Πουέρτο Ρίκο που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, η Καρολίνα κέρδισε τις συνδιαγωνιζόμενές της από τις ΗΠΑ, την Ινδονησία, το Μεξικό, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ακτή του Ελεφαντοστού για να κατακτήσει τον τίτλο. Έναν τίτλο που συμπληρώνει ένα πολύ πιο «πλούσιο» πακέτο μιας σύγχρονης κοπέλας που αγωνίζεται για έναν δικαιότερο κόσμο.

Σύμφωνα με το missworld.com, η Καρολίνα αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση και επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές της κάνοντας διδακτορικό. Δραστηριοποιείται επίσης έντονα προσφέροντας εθελοντική εργασία. Μέσα από το πρόγραμμα «Her Beauty with a Purpose», η Μις Κόσμος παρέχει συνεχή βοήθεια σε άστεγους ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί γι' αυτό το πρόβλημα, καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό. Κάθε Κυριακή, η Καρολίνα ετοιμάζει ζεστά γεύματα, σάντουιτς, πακέτα τροφίμων, ζεστά ροφήματα και ιατρική υποστήριξη για περίπου 300 άστεγους και όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Καρλάκη: «Πρώην σύντροφός μου έπιανε το κεφάλι μου και το χτυπούσε κάτω»

Επίσης, ενίσχυσε την υποστήριξή της στους αστέγους, δημιουργώντας ένα κέντρο εμβολιασμού κατά της COVID-19 για εκείνους. Πολλοί από τους άστεγους δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στις σχετικές πλατφόρμες για να λάβουν το εμβόλιο, καθώς δεν έχουν ταυτότητα. Η Καρολίνα θεώρησε ότι ήταν σημαντικό όχι μόνο να αισθάνονται ασφαλείς αλλά και να αισθάνονται ίσοι, έχοντας την ευκαιρία να λάβουν το εμβόλιο, αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα.

Μετά τη στέψη της από την προκάτοχό της Toni-Ann Singh, η Καρολίνα δήλωσε: «Όταν άκουσα το όνομά μου σοκαρίστηκα, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τιμή μου που φοράω το στέμμα της Μις Κόσμος και ανυπομονώ να ξεκινήσω τα καθήκοντά μου. Θα θυμάμαι αυτό το καταπληκτικό κεφάλαιο στο Πουέρτο Ρίκο για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Πρώτη αναπληρωματική Miss World 2021, ανακηρύχθηκε η Shree Saini από τις ΗΠΑ ενώ 2η αναπληρωματική στέφθηκε η Olivia Yace από την Ακτή Ελεφαντοστού. Τα καλλιστεία μεταδόθηκαν παγκοσμίως σε περισσότερες από 100 χώρες με τους τηλεθεατές να μπορούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.