Η Ρωσία κάλεσε για ακόμη μια φορά τις ουκρανικές δυνάμεις στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα. Οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ξένοι μισθοφόροι θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια από την πόλη και να μεταβούν σε περιοχές ελεγχόμενες από το Κίεβο μέσω διαδρόμου διαφυγής σήμερα το πρωί, δήλωσε ο ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα έχουν εγγυημένες τις ζωές τους», διαβεβαίωσε ο ρώσος ανώτερος αξιωματικός.
Ο ίδιος ανήγγειλε ότι θα γίνει νέα προσπάθεια για να απομακρυνθούν άμαχοι και ξένοι υπήκοοι από την πόλη σήμερα. Τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ, η ουκρανική πλευρά εμπόδισε επανειλημμένα την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.
Στην απογευματινή αναφορά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό ακόμη πως δυνάμεις του κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων και δύο θέσεις διοίκησης και ελέγχου σε νέες επιδρομές.
Ανέφερε επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές προέλασαν δύο χιλιόμετρα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το 90% της περιφέρειας αυτής δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.
- Η άδικη φορολόγηση των διαδικτυακών παιγνίων, οι απαντήσεις για την αίθουσα και ο διάδοχος του Χαρίτση
- Live Μέση Ανατολή: Συνεχίζει να «αδειάζει» Τραμπ το Ιράν για τις δήθεν συνομιλίες - Κλιμακώνει το Ισραήλ
- Απολογείται σήμερα ο Τσαγκαράκης στον ανακριτή: Ο βυζαντινολόγος που «τίναξε» την γκαλερί στον αέρα
- Καιρός: Δεν μας χαρίζεται η 25η Μαρτίου - Βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.