Μενού
  • Α-
  • Α+

Προτάσεις για το Twitter Blue, τη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, κατέθεσε ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaxeX, ο οποίος κατέχει πλέον το 9,2% του Twitter. Οι προτάσεις του όπως αναφέρει το CNBC περιλαμβάνουν μείωση της τιμής της συνδρομής, τη δυνατότητα πληρωμής σε dogecoin και την απαγόρευση των διαφημίσεων.

Ο Μασκ διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter την Τρίτη και δήλωσε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με το συμβούλιο για να κάνει «σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες». Το Twitter Blue που ξεκίνησε τον Ιούνιο, είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία αναίρεσης tweet, προσαρμοσμένα εικονίδια της εφαρμογής και τη δυνατότητα προσθήκης σελιδοδεικτών.

«Όλοι όσοι εγγράφονται στο Twitter Blue θα πρέπει να παίρνουν πιστοποίηση του λογαριασμού», έγραψε στο Twitter. «Η τιμή θα πρέπει πιθανώς να είναι στα περίπου 2 δολάρια το μήνα, αλλά να πληρώνεται για 12 μήνες και ο λογαριασμός δεν παίρνει την πιστοποίηση για 60 ημέρες και αναστέλλεται χωρίς επιστροφή χρημάτων αν χρησιμοποιείται για απάτη», είπε. «Και χωρίς διαφημίσεις. Η δύναμη των εταιρειών που διαφημίζονται να υπαγορεύουν την πολιτική -του twitter- ενισχύεται σημαντικά αν εξαρτάται από τα χρήματα των διαφημίσεων για να επιβιώσει», πρόσθεσε.

Ο Μασκ πρότεινε επίσης ότι η τιμολόγηση «θα πρέπει να είναι ανάλογη με την οικονομική προσιτότητα και να λαμβάνει υπόψη της τοπικά νομίσματα».  «Ίσως ακόμη και μια επιλογή για πληρωμή σε Doge;» πρότεινε, αναφερόμενος στο κρυπτονόμισμα. Η υπηρεσία Twitter Blue είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η λειτουργία αναίρεσης επιτρέπει στους συνδρομητές να αλλάξουν το tweet τους πριν αυτό μπορεί να διαβαστεί από όλους τους χρήστες. Δεν αποτελεί μια λειτουργία επεξεργασίας, την οποία οι χρήστες του Twitter έχουν ζητήσει συχνά. «Δεν πρόκειται για κουμπί επεξεργασίας, αλλά για μια ευκαιρία να κάνετε προεπισκόπηση και να αναθεωρήσετε το Tweet σας πριν αναρτηθεί για να το δει ο κόσμος», δήλωσε η εταιρεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA