Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν πριν από μερικά χρόνια βλέπαμε σε κάποια ταινία τα όσα δυστοπικά διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Σαγκάη τότε το πιθανότερο είναι πως θα άλλαζε κανάλι λέγοντας πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στις ταινίες! Κι όμως... Τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για το σκληρότερο lockdown που εφαρμόστηκε στον πλανήτη κατά του κορονοϊού προκαλούν τρόμο και αποτροπιασμό!

Στην πόλη των 26 εκατομμυρίων ψυχών η ένταση αλλά και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν ενώ στους δρόμους επικρατεί χάος. Οι κάτοικοι είναι σε σκληρό lockdown και απαγορεύεται ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους τις τελευταίες 22 ημέρες. Όσοι πολίτες βρεθούν θετικοί πρέπει να βάλουν τα κατοικίδια τους μέσα σε ειδικούς σάκους και να τα κατεβάσουν στο δρόμο. Από εκεί θα τα παραλάβουν άνδρες με στολές και θα τα θανατώσουν. Μπροστά από κάθε σπίτι ή συγκρότημα πολυκατοικιών οι αρχές έχουν τοποθετήσει φράχτες για να μην μπαίνει και να μην βγαίνει ο κόσμος. Όσοι πολίτες βρεθούν θετικοί μεταφέρονται μαζικά, σε κέντρα καραντίνας, στα οποία οι συνθήκες είναι άσχημες και ανθυγιεινές.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Διαβάστε ακόμη: Η οργή έφερε χαλάρωση του lockdown στη Σαγκάη - Αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση μετά την κοινωνική πίεση

Την ίδια ώρα «πλιάτσικο» πραγματοποιείται καθημερινά από όχλους εξαγριωμένων πολιτών που διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, σε αλυσίδες τροφίμων, αρπάζοντας κυρίως φαγητό.

Σύμφωνα με τις αρχές 23.342 πολίτες στη Σανγκάη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ωστόσο μόνο 994 εμφάνισαν συμπτώματα. Στο τελευταίο κύμα πάνω από 200.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί, αν και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Παράλληλα, αύξηση έχει καταγραφεί στις αυτοκτονίες πολιτών, οι οποίοι δεν μπορουν να αντέξουν τις συνθήκες του σκληρότερου lockdown «μηδενικής Covid» που έχει επιβληθεί ποτέ, όπως αναφέρει βρετανική Daily Mail.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους

Φωτογραφίες και video που δείχνουν μωρά και μικρά παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους και να τοποθετούνται σε κλινικές απομόνωσης σε νοσοκομεία της πόλης έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μεγάλη κατακραυγή στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Σύμφωνα, μάλιστα, με φωτογραφίες και αναφορές που φέρονται να έχουν διαρρεύσει, τα παιδιά συχνά στριμώχνονται στα κέντρα απομόνωσης και δεν έχουν επαρκή επίβλεψη από ενήλικες.

Γονείς και συγγενείς των μωρών και των παιδιών που κρατούνται μακριά από τις οικογένειές τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Αυτό είναι απάνθρωπο», έγραψε ένας γονέας σε δημοφιλή πλατφόρμα της χώρας.

Μετά την κατακραυγή ανώτατος αξιωματούχος υγείας της πόλης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι γονείς θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για να μείνουν με παιδιά με «ειδικές ανάγκες» και να τα συνοδεύσουν εάν κατανοούν πλήρως τους κινδύνους για την υγεία και υπογράψουν συμφωνία.

Οι γονείς πρέπει να φορούν μάσκες, να δειπνούν σε διαφορετική ώρα από τα παιδιά τους, να αποφεύγουν να μοιράζονται αντικείμενα μαζί τους και να ακολουθούν αυστηρά όλους τους κανονισμούς, δήλωσε ο Wu Qianyu της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης. Δεν όρισε τι χαρακτηρίζεται ως «ειδικές ανάγκες».