Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Azovstal στη Μαριούπολη. Ο διοικητής των πεοναυτών Σέρχι Βολίνα λέει ότι περίπου 600 στρατιώτες είναι τραυματίες και μάλιστα σε σοβαρή κατάσταση, δεν υπάρχουν φάρμακα και ζουν κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες. Ακόμα, κάνει έκκληση για τους εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αλλά και άτομα με αναπηρία που βρίσκονται σε υπόγεια για να προστατευτούν ενώ τους τελειώνουν τα τρόφιμα και το νερό.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οποιος μπλεχτεί στα πόδια μας θα λάβει σκληρή και ακαριαία απάντηση» λέει ο Πούτιν

Σε βίντεο πο ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, ο διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας των Ουκρανών πεζοναυτών της Μαριούπολης απευθύνει επείγουσα έκκληση για βοήθεια καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα και οι προϋποθέσεις για νοσηλεία των τραυματιών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά εκκένωση στρατιωτών και αμάχων από τη Μαριούπολη όπως έγινε στη Δουνκέρκη στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Σφυροκόπημα» στη Μαριούπολη

Εξάλλου, το ρωσικό σφυροκόπημα στο Αζοφστάλ και στη Μαριούπολη συνεχίζεται με το τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα να είναι κυριολεκτικά πολιορκημένο. Εκεί έχουν αναζητήσει καταφύγιο οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης αυτής της νότιας Ουκρανίας, καθώς και μερικοί άμαχοι, όπως δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουτσένκο επεσήμανε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο εργοστάσιο δεν έχουν σταματήσει, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος οι ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν σε αυτό αφού κήρυξαν τη νίκη τους στη Μαριούπολη.

Προειδοποιεί με... απειλές ο Πούτιν

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι οποιεσδήποτε χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία και δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί. Ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας. Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, με βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA