Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ποκαλύψεις σχετικά με τις ρωσικές απώλειες στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, προχώρησε το υπουργείο Αμυνας του Κιέβου, καθώς σύμφωνα με κλήση που υποκλάπηκε και δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, ένας στρατιώτης ακούγεται να ομολογεί ότι οι ρωσικές απώλειες ανέρχονται σε τουλάχιστον 26.000! «Τα αγόρια μας σκοτώθηκαν, μάτωσαν. Ο επίσημος απολογισμός είναι ζήτημα, αλλά θα σας πω τώρα ότι 25.900 άνδρες έχουν πεθάνει. Αυτό μέσα σε δύο γ@@@μένους μήνες», λέει ο στρατιώτης σε έναν σύντροφό του σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στην «καρδιά» του Κιέβου - Καπνοί στο κέντρο της πόλης

Σε άλλο σημείο της κλήσης ένας δεύτερος στρατιώτης ακούγεται να μιλάει για τον οδυνηρό θάνατο ενός από τους ανώτερους διοικητές του: «Ο διοικητής της ταξιαρχίας τραυματίστηκε σοβαρά. Μάζεψαν τα έντερά του και τα ξαναέβαλαν στο στομάχι του. Τον έστειλαν πίσω με ελικόπτερο. Τον πήγαν στη Ρωσία και εκεί τον πρόδωσε η καρδιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως κανένας από τους λογαριασμούς δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα, αλλά ο απολογισμός των νεκρών είναι κοντά στην προσέγγιση της Ουκρανίας, δηλαδή ότι 22.800 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται πως εδώ και δύο μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή, η Μόσχα σπανίως κάνει αναφορές για τις απώλειες που έχει μέχρι στιγμής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA