Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, κατά τις εργασίες της G7 στη Γερμανία, αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε μετά την κρίση του 2008. Η ενεργειακή κρίση δεν πρέπει να προκαλέσει επιστροφή στον λαϊκισμό», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Έχουμε τα εργαλεία για να το πετύχουμε: πρέπει να μειώσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, να στηρίξουμε τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να φορολογήσουμε τις εταιρίες που σημειώνουν υπερκέρδη», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.
Ο Ντράγκι επανάλαβε ότι είναι σημαντικό να τεθεί πλαφόν στην τιμή της ενέργειας. Παράλληλα, εξήγησε πως «όταν οι τιμές της ενέργειας μειωθούν, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην ενεργειακή μας εξάρτηση από τη Ρωσία, η οποία χαρακτήρισε τα περασμένα χρόνια». «Πρέπει να απαλείψουμε για πάντα την εξάρτηση αυτή από τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση, τέλος, με την επισιτιστική κρίση, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε ότι «τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να μπορέσουν να εξαχθούν πολύ πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα σοδειά» και ζήτησε να παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στον ΟΗΕ, με στόχο να προχωρήσει και να πετύχει η διαμεσολαβητική του προσπάθεια
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.