Ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε απόψε τους Ρώσους ότι έπληξαν με βόμβες φωσφόρου το Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, απ’ όπου αποχώρησαν την Πέμπτη οι ρωσικές δυνάμεις. «Γύρω στις 18.00 (σ.σ. τοπική ώρα) οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν δύο φορές αεροπορική επίθεση με βόμβες φωσφόρου στο Φιδονήσι» ανέφερε μέσω του Telegram ο Ουκρανός διοικητής Βαλέρι Ζαλούζνι, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι «δεν σέβεται ούτε τις δικές της ανακοινώσεις».
Χθες, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι αποσύρεται από το νησάκι αυτό «σε ένδειξη καλής θέλησης», αφού πέτυχε τους «στόχους» που είχε θέσει εκεί. Το μοναδικό πράγμα στο οποίο ο εχθρός είναι συνεπής είναι η "ακρίβεια" των πληγμάτων του», ειρωνεύτηκε ο Ζαλούζνι. Το μήνυμα συνοδεύεται από ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα αεροπλάνο να πετάει πάνω από το νησί και να ρίχνει τουλάχιστον δύο βόμβες που αφήνουν λεπτές, λευκές γραμμές στον ουρανό.
Οι βόμβες φωσφόρου είναι εμπρηστικά όπλα που απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται εναντίον πολιτικών στόχων, όχι όμως και εναντίον στρατιωτικών, με βάση μια σύμβαση που υπογράφηκε στη Γενεύη το 1980. Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι τις έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες και εναντίον αμάχων, κάτι που ο ρωσικός στρατός διαψεύδει κατηγορηματικά.
- Η νύχτα που οι Metallica πέρασαν από πάνω μας και από μέσα μας
- Ανατριχίλα! Τα 5 πιο «στοιχειωμένα» μέρη της Αθήνας που λίγοι τολμούν να πάνε
- «Κανόνας των 8 δευτερολέπτων»: Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής αποκαλύπτει αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι οι πελάτες
- QUIZ: Πόσο καλά γνωρίζεις τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.