Μενού
  • Α-
  • Α+

Είχε συνηθίσει να κλέβει τις εντυπώσεις οδηγώντας το μονοθέσιο της McLaren και της Ferrari στα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, όμως, ο Κίμι Ραϊκόνεν εδώ και λίγο καιρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ωστόσο, ο πιλότος της F1 κατέκτησε ένα ακόμη... βάθρο, αυτή τη φορά στην κοινή γνώμη, όταν ενώ έκανε τη βόλτα του, εντόπισε ένα κλειδωμένο σκυλί σε αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και έσπευσε να βοηθήσει!

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - Ετοιμο να σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μέσα σε λίγα λεπτά άδειασε το κυπελάκι του παγωτού που κρατούσε, το γέμισε με νερό και έβαλε το χέρι του μέσα από τη χαραμάδα του παραθύρου του αυτοκινήτου προσφέροντας λίγη δροσιά στο διψασμένο κατοικίδιο. Η κίνησή του καταγράφηκε από τον Gino Rosato, μηχανικός της ομάδας της Ferrari στη Formula 1 και επί μακρόν φίλος του πιλότου και το βίντεο όταν σηκώθηκε στα social media έγινε viral, ενώ προκάλεσε αποτροπιασμό για τους ιδιοκτήτες που κλείδωσαν το σκυλί μέσα στο αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό ήλιο. Αντίθετα, ο πρώην πιλότος της Formula 1 δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια για την κίνηση ανθρωπιάς.

Το σκηνικό συνέβη σε περιοχή της Τοσκάνης, στην Ιταλία, όπου ο πιλότος της Formula 1, ο πρώην πιλότος της F1 απολάμβανε οικογενειακώς τις διακοπές του και το σκηνικό καταγράφηκε ενώ περπατούσε στο δρόμο, μαζί με τα παιδιά του, τρώγοντας το παγωτό.  Ο Ροσάτο επί μακρόν φίλος του πιλότου, αλλά και νονός του γιου του Ρόμπιν, απολαμβάνει τις διακοπές τους στην Τοσκάνη μαζί με την οικογένεια του πιλότου.

Ο Ροσάτο  έγραψε ποστάροντας το βίντεο με τον Ραϊκόνεν: «Επιστροφή σε παραδοσιακές διακοπές στην Τοσκάνη !! Σε όλους μας λείπει ο @kimimatiasraikkonen! Πάντα μας λείπει κάποιος που ειναι ξεχωριστός!!!! Γιατί είναι ξεχωριστός; Επειδή αφιέρωσε χρόνο να αδειάσει το παγωτό του από το κυπελάκι για να βάλει νερό μέσα για να το δώσει σε ένα φτωχό σκυλί που ζεσταίνεται καθώς το κλείδωσαν στο αυτοκίνητο!!! Ο Θεός να σε ευλογεί αδελφέ είσαι καλός άνθρωπος».

Τα σχόλια από κάτω πήραν φωτιά, με πολλούς να επισημαίνουν ότι ο Kimi Raikkonen ξέρει τι θα πει δίψα, παραπέμποντας στην... τεράστια μάχη που έδωσε με το καλαμάκι του νερού στα τελευταία χρόνια στη formula 1 στα μονοθέσια της Alfa Romeo όπου συχνά αντιμετώπιζε πρόβλημα με το νερό του με αποτέλεσμα να ακολουθεί μια ατελείωτη γκρίνια στον ασύρματο. Τα βίντεο με αυτές τις... επικές μάχες του Raikkonen με το νερό έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη Formula 1.