Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ρεκόρ θερμοκρασίας στη Βρετανία είναι έτοιμο να σπάσει, καθώς το νέο κύμα καύσωνα που ταλαιπωρεί τη χώρα είναι εντονότερο και πιο αισθητό. ο ρεκόρ θερμοκρασίας στη Βρετανία είναι οι 38,7 βαθμοί Κελσίου που καταγράφηκαν στο Κέμπριτζ τον Ιούλιο του 2019. Η πιθανότητα αυτό το ρεκόρ να σπάσει έχει πλέον ανέλθει στο 80% και για να πιάσει ο υδράργυρος τους 40 βαθμούς στο 50%, με περιοχές του Λονδίνου ενδεχομένως να φτάσουν και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη: Anadolu: «Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο καταφύγιο για τους τρομοκράτες της FETO» - Νέα πρόκληση από την Τουρκία

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η πρώτη κόκκινη προειδοποίηση που εκδόθηκε από το Met Office σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν «δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών» και δεν θα περιοριστεί σε «αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι στην υπερβολική ζέστη». Ο συναγερμός καλύπτει μια περιοχή από το Λονδίνο στα νοτιοανατολικά έως το Μάντσεστερ στα κεντροδυτικά και το Γιορκ στη βορειοανατολική Αγγλία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Μιλάμε για μία δυνητικά πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μετεωρολογικού Γραφείου Γκρέιαμ Ματζ, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που εκδίδεται κόκκινος συναγερμός για υπερβολική ζέστη. Ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, Chris Whitty, μοιράστηκε τα σημάδια της θερμικής εξάντλησης στο Twitter καθώς είπε ότι «η έγκαιρη παρέμβαση για να δροσιστούν και να ενυδατωθούν οι άνθρωποι μπορεί να είναι σωτήρια».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA