Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο προβληματισμός που υπάρχει στην Τουρκία αναφορικά με την εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδας, συνεχίζεται και μάλιστα αποτυπώνεται και στα Μέσα της χώρας. Την ίδια στιγμή ο «εκνευρισμός» εντείνεται και από την πρόσφατη απόφαση στο αμερικανικό Κογκρέσο που βάζει όρους στην απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Αγκυρα. χαρακτηριστικό είναι το θέμα που φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα Cumhuriyet και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στους αιθέρες».

Διαβάστε ακόμη: Ανατροπή με τη φημολογία για προσάρτηση των Κατεχομένων στις 20 Ιουλίου – Δεν πάει Κύπρο ο Ερντογάν

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στις αναλύσεις στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας επισημαίνεται ότι «η Τουρκία πρέπει να κινηθεί γρήγορα» καθώς «οι Έλληνας προχωρούν γρήγορα με τα μαχητικά». Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα σχολιάζει ότι η Τουρκία αγόρασε τους ρωσικούς S-400, αλλά δεν κατάφερε να τους χρησιμοποιήσει, ενώ δεν καταφέρνει -όπως φαίνεται μέχρι στιγμής- να πάρει και τα F-35. «Έτσι όπως πάει η κατάσταση, η Τουρκία σε λίγα χρόνια παίρνει το ρίσκο να χάσει την αεροπορική υπεροχή απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα.

Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Aksam, η οποίας υποστηρίζει ότι «ελληνικά και εβραϊκά λόμπι εργάζονται εναντίον της Τουρκίας». Προσθέτει ότι οι δύο αυτοί παράγοντες «βάζουν εμπόδια και όρους για τα F-16», αναφερόμενη στους όρους που τίθενται στο ψήφισμα του Κογκρέσου σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Αναφορά στο θέμα των ελληνικών εξοπλισμών γίνεται και στην εφημερίδα Milliyet.