Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να προχωρά σε δηλώσεις με υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα απέφυγε να αναφερθεί στο... αγαπημένο του θέμα, δηλαδή τη χώρα μας, αλλά επέλεξε να εξαπολύσει επίθεση κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας τη θέση που έχει εκφράσει επανειλημμένα από τη στιγμή που έδωσε το «πράσινο φως» για την υπό όρους ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως περιμένει από Σουηδία και Φινλανδία να κάνουν τα βήματα που χρειάζονται και έχουν συμφωνηθεί και ότι σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία θα «παγώσει» με νέο τουρκικό βέτο.

Στις δηλώσεις του, που έγιναν μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Σουηδία, τονίζοντας πως δεν φαίνεται να τηρεί τις υποσχέσεις της όσον αφορά τα ζητήματα που έχει θέσει η Τουρκία.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση για την επέτειο της εισβολής του «Αττίλα» στα Κατεχόμενα, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου, καθώς η Κύπρος δεν αναφέρεται στο πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες, και σύμφωνα με δημοσιεύματα από διεθνή ΜΜΕ, είχε προκύψει έντονη φημολογία πως ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει να ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου την προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA