Οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών σε φαρμακεία έχει εκτοξευθεί στη Ρωσία μετά την επιστράτευση εφέδρων που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 120% την εβδομάδα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 19-25 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στοιχεία από την εταιρεία έρευνας της φαρμακευτικής αγοράς DSM. Ο Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων στις 21 Σεπτεμβρίου.
Η επικεφαλής της Συμμαχίας Φαρμακευτικών Ενώσεων, Βικτόρια Πρεσνιακόβα τόνισε στο TASS ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η ζήτηση για αντικαταθλιπτικά, υπνωτικά χάπια και ηρεμιστικά έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ίδια το απέδωσε αυτό στη «γεωπολιτική και οικονομική κατάσταση». Όπως είπε, υπάρχουν πολλοί ασθενείς στους οποίους συνταγογραφήθηκαν τέτοια φάρμακα για πρώτη φορά. Ωστόσο, σημείωσε ότι Ρώσοι αγοράζουν επίσης φάρμακα χωρίς συνταγογράφηση, για να ηρεμήσουν. Πολλά φάρμακα που απαιτούν ιατρική συνταγή αλλού στην Ευρώπη, για παράδειγμα, μπορούν απλά να αγοραστούν σε φαρμακεία στη Ρωσία.
- Το κρυμμένο διαμάντι της Σικελίας: Η παραθαλάσσια κωμόπολη με το ελληνικό όνομα που αγνοούν οι περισσότεροι
- To ξεχασμένο από τον χρόνο νησί που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την Αθήνα
- Το ελληνικό βιβλίο που προτείνει η Dua Lipa δεν το διάβασες στο σχολείο: Τι εστί «Deepfake»
- Η χώρα στην οποία βρίσκεται το καλύτερο μέρος για να μετακομίσεις όταν πάρεις σύνταξη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.