Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκδηλος είναι ο εκνευρισμός στο Κρεμλίνο από την κατάσταση στο μέτωπο στην Ουκρανία, με έναν συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την κακή διαχείριση της κατάστασης που υπάρχει, ενώπιον μάλιστα του Ρώσου προέδρου, όπως αναφέρει η Washington Post. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η δυσαρέσκεια είναι έντονη για την ανακατάληψη εδαφών από τους Ουκρανούς, ένα αίσθημα που πλέον κυριαρχεί και στον στενό κύκλο συνεργατών του Πούτιν. Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τονίζει πως η διαφωνία του συνεργάτη του Ρώσου προέδρου είχε να κάνει με την κακή διαχείριση της πολεμικής προσπάθειας και τα λάθη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δήλωσή του στην ίδια εφημερίδα δεν διέψευσε την ύπαρξη διαφωνιών εντός του στενού κύκλου του προέδρου Πούτιν. «Δεν είναι ένδειξη σχίσματος», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως αφορούσε επιχειρηματολογία για εσωτερικά ζητήματα.

Οι διαφωνίες και η δυσαρέσκεια αυτή έρχονται να προστεθούν στην πρόσφατη κριτική του ηγέτη των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι ανώτατος αξιωματικός θα έπρεπε να υποβιβαστεί σε απλό στρατιώτη λόγω των λαθών του. Ο ίδιος ο Καντίροφ, ωστόσο, προήχθη σε υποστράτηγο με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης, ένας αξιωματούχος των κατεχόμενων περιοχών από τη Ρωσία ανέφερε πως ο υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, θα έπρεπε να έχει ήδη... αυτοκτονήσει εξαιτίας των λαθών του στον πόλεμο της Ουκρανίας, την ώρα που και ο ιδρυτής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner, χαρακτήρισε ως «σκουπίδια» τους ηγέτες του ρωσικού στρατού.