Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές στην Αϊόβα ξεκίνησαν έρευνα καθώς μία γυναίκα κατήγγειλε ότι ο πατέρας της ήταν ένας αδίστακτος κατά συρροή δολοφόνος που σκότωσε δεκάδες γυναίκες. Η Lucy Studey είπε ότι ο πατέρας της, Donald Dean Studey, σκότωσε περίπου 50 με 70 γυναίκες μέσα σε 30 χρόνια, σύμφωνα με το Newsweek. Υποστήριξε επίσης ότι ο πατέρας της είχε στρατολογήσει αυτήν και τον αδερφό της για να τον βοηθούν να μεταφέρει τα πτώματα των νεαρών γυναικών που φέρεται να ήταν θαμμένα κοντά σε ένα πηγάδι στο κτήμα του.

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Πέθανε ο «πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο» - Είχε να κάνει μπάνιο 50 χρόνια

«Ξέρω πού είναι θαμμένες οι γυναίκες»

«Ξέρω πού είναι θαμμένες οι γυναίκες» είπε η Λούσι Στάντεϊ σε συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek. "Μας έλεγε ότι πρέπει να πάμε στο πηγάδι, και ήξερα τι σήμαινε αυτό. Κάθε φορά που πήγαινα στο πηγάδι ή τους λόφους, πίστευα ότι δεν θα γυρνούσα πίσω. Πίστευα ότι θα με σκότωνε επειδή δεν θα μπορούσαν να κρατήσω το στόμα μου κλειστό"» προσθέτει η γυναίκα.

Ο Σερίφης της Κομητείας Φρέμοντ, Κέβιν Άιστροπ, είπε σε εφημερίδα του Ντε Μόιν ότι οι αντιδράσεις των δύο σκύλων ανιχνευτών που εστάλησαν στην περιοχή που υπέδειξε η Στάντεϊ, μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη πτωμάτων σε αποσύνθεση. «Η ιστορία που αφηγείται είναι τρομερή αλλά δεν έχουμε άλλες αποδείξεις εκτός από αυτές τις αντιδράσεις των εκπαιδευμένων σκύλων... Χρειαζόμαστε περισσότερες αποδείξεις», δήλωσε ο Άιστροπ στην Des Moines Register, παραδεχόμενος ωστόσο ότι τα αποτελέσματα της έρευνας με τους σκύλους προσθέτουν αξιοπιστία στην καταγγελία, ενώ αναμένεται να δρομολογηθούν νέες έρευνες.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης του, ο Ντόναλντ Στάντεϊ αποπλανούσε γυναίκες - κυρίως εκδιδόμενες ή περαστικές ταξιδιώτισσες από την Όμαχα ή τη Νεμπράσκα - στο αγρόκτημά του στην Αϊόβα, όπου και τις σκότωνε.

H μεγαλύτερη αδερφή της Susan Studey απέρριψε τις κατηγορίες και είπε ότι ο πατέρας τους ήταν αυστηρός, αλλά σίγουρα δεν ήταν δολοφόνος. «Ο πατέρας μου δεν ήταν ο άντρας που διέπραξε τις δολοφονίες», είπε η Susan Studey στο Newsweek. «Ήταν αυστηρός, αλλά ήταν ένας προστατευτικός γονιός που αγαπούσε τα παιδιά του. Οι αυστηροί μπαμπάδες δε σημαίνει ότι γίνονται κατά συρροή δολοφόνοι». Η ίδια πιστεύει ότι αυτό που εντόπισαν τα σκυλιά είναι η μυρωδιά από τα λείψανα της αδερφής του Donald Studey, που πέθανε όταν γεννήθηκε και την έθαψαν σε ένα κουτί παπουτσιών μέσα στην ιδιοκτησία της οικογένειας αλλά και από τα οστά δύο σκυλιών, που είχαν πεθάνει.

Ο Studey, ο οποίος είχε δύο τατουάζ που έγραφαν «αγάπη» και «μίσος», έχει ποινικό ιστορικό, αλλά ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα. Φυλακίστηκε στο Μιζούρι τη δεκαετία του 1950 για μικροκλοπές και στην Ομάχα το 1989 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Φέρεται ότι πέθανε το 2013.