Το ήπαρ μιας 100χρονης μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση οργάνου από δότη τόσο προχωρημένης ηλικίας. Η μεταμόσχευση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο San Giovanni di Dio στη Φλωρεντία.
Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα και «κόβουν στα δύο» τη Χερσώνα
Η δότρια, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγο πριν από τη μεταμόσχευση, θα γινόταν 101 ετών τον Ιανουάριο. Το ήπαρ της δόθηκε σε ασθενή που βρισκόταν σε λίστα αναμονής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πίζας. Η διαδικασία, που ξεκίνησε με τον θάνατο της δότριας και ολοκληρώθηκε με τη μεταμόσχευση ήπατος στον ασθενή, διήρκησε λιγότερο από 24 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους του ιταλικού υπουργείου Υγείας. Το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ηλικία δότη οργάνων ήταν τα 97 έτη. Τα στοιχεία της δότριας και του λήπτη δεν έγιναν γνωστά λόγω της νομοθεσίας για το ιατρικό απόρρητο.
- Η πρωταγωνίστρια του The Office διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τελικού σταδίου: «Είναι αργά για χημειοθεραπεία»
- Κατάρρευση οροφής στο Βενιζέλειο: «Παιδιά, χαλαρώστε», ανήρτησε ο Γεωργιάδης- Απάντησαν οι εργαζόμενοι
- Στο νοσοκομείο Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Έπεσε με το ποδήλατο
- «Η διάθεσή μου τελευταία:»: Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη δαμάζει τα κύματα πάνω στη σανίδα της - Το βίντεο που ανέβασε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.