Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέτρα για να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών σχεδιάζει ο Δήμος του Αμστερνταμ στη «σκιά» των έντονων αντιδράσεων των πολιτών. Στην Ολλανδία, το τρίτο τρίμηνο του 2022 διανυκτέρευσε αριθμός ρεκόρ τουριστών, με υψηλότερο αριθμό ακόμα και πριν την πανδημία του κορονοϊού. Στο επίκεντρο των επισκέψεων ξένων στη χώρα είναι το Αμστερνταμ. 

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΗΠΑ: Διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας οι Δημοκρατικοί - Κοντά στην πλειοψηφία για τη Βουλή οι Ρεπουμπλικανοί

Το δημοτικό συμβούλιο του Αμστερνταμ αποφάσισε ότι εάν ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην πόλη ξεπεράσει φέτος τα 18 εκατομμύρια, πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Ο δήμος προβλέπει ότι ο αριθμός αυτός θα ξεπεραστεί μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με το Euronews. Ο σύλλογος κατοίκων Els Iping «Stop de gekte» (Σταματήστε την τρέλα) λέει ότι το κέντρο της πόλης είναι υπερπλήρες, σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο τουρισμός των ναρκωτικών, οι επισκέπτες στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια και ο συνολικά μεγάλος αριθμός τουριστών κάνει τη ζωή στην πρωτεύουσα πολύ λιγότερο ευχάριστη. «Με την πρώτη χαλάρωση των μέτρων COVID, οι τουρίστες των ναρκωτικών ήταν οι πρώτοι που επέστρεψαν. Και μόλις επέστρεψαν οι τουρίστες ναρκωτικών, επέστρεψαν και οι πλανόδιοι έμποροι. Και μετά ήρθαν τα υπόλοιπα. Στην πραγματικότητα κατακλύζουν ολόκληρο το κέντρο της πόλης», λέει ένας κάτοικος.