Αγρια επεισόδια ξέσπασαν στην Κίνα, κατά της καραντίνας που ετοιμάζουν οι αρχές, την ώρα που στη χώρα παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Μάλιστα, οι αρχές φέρονται να ετοιμάζουν πυρετωδώς εγκαταστάσεις καραντίνας με χωρητικότητα που θα ξεπερνάει τα 250.000 κρεβάτια. Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίσσονται στους δρόμους της Γκουανγκτσού με τις αρχές να «σφραγίζουν» ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Την ίδια ώρα, διαδηλωτές ανατρέπουν οχήματα της αστυνομίας, γκρεμίζουν τα κιγκλιδώματα και αρχίζουν να τρέχουν στους δρόμους.
Διαβάστε ακόμα: Κίνα: «Ο κύκλος των χαμένων προβάτων» - Μυστήριο με κοπάδι που περπατά κυκλικά επί 12 ημέρες
Για πρώτη φορά καταγράφονται πάνω από 5.000 κρούσματα την ημέρα στην Γκουανγκτσού, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας. Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στην πρωτεύουσα, Πεκίνου, καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων Covid 19. Μάλιστα, όταν εντοπίζεται κάποια μόλυνση, το κτίριο ή η γειτονιά μπαίνουν σε καραντίνα. Στην Κίνα, η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» με «σκληρά» lockdown συνεχίζεται.
- Απίθανο σκηνικό στον ΣΚΑΪ: Ρεπόρτερ δίνει το instagram του «στον αέρα» - «Λευτέρης στα λατινικά»
- Τζένιφερ Λόπεζ: Φωτογραφήθηκε με pin up λευκά εσώρουχα και προκάλεσε παραλήρημα - «Αβάσταχτη τελειότητα»
- Οι στρογγυλές πολυκατοικίες της Κηφισιάς - Ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο των βορείων προαστίων
- Ξεσπά η Ανθή Βούλγαρη: Οι εικόνες με τα άλογα στη Λέσβο που προκάλεσαν την αντίδρασή της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.