Μενού
McCarthy
Κέβιν ΜακΚάρθι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αρνητικό ήταν για ακόμη μια φορά το ψήφισμα για τον Κέβιν ΜακΚάρθι, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, καθώς η 12η ψηφοφορία δεν έβγαλε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι 14 Ρεπουμπλικάνοι, που χαρακτηρίζονται στο κόμμα του ως «σκληροπυρηνικοί» τον στήριξαν ενώ τον καταψήφιζαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η αδυναμία εκλογής πρόεδρου για τη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται για μία από τις χειρότερες θεσμικές κρίσεις που έχουν επικρατήσει στη χώρα εδώ και πάνω από ενάμιση αιώνα, καθώς αναμένεται (σ.σ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων) να προχωρήσει τώρα στη 13η ψηφοφορία, επειδή ο Κέβιν ΜακΚάρθι συγκέντρωσε 213 ψήφους από τις 218 που χρειάζεται συνολικά.Δύο άλλοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι έλαβαν 3 και 4 ψήφους ενώ ο Δημοκρατικός Χακίμ Τζέφρις συγκέντρωσε 211.

Ο ίδιος ο ΜακΚάρθι είχε προβλέψει πριν από την έναρξη της διαδικασίας ότι θα σημειωνόταν «κάποια πρόοδος» αν και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δεν εμφανίζονταν τόσο αισιόδοξοι. «Έχουμε ακόμη δρόμο», είπε ο Ραλφ Νόρμαν, που έχει αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του ΜακΚάρθι. Ο ΜακΚάρθι θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος με λιγότερες από 218 ψήφους, εάν έπειθε κάποιους από αυτούς που δεν τον στηρίζουν να ψηφίσουν «παρών» ή να μην ψηφίσουν καθόλου.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...