Μενού
putin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Ap Photos
  • Α-
  • Α+

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει όπως όλοι μας, άλλος σε μικρό βαθμό κι άλλος σε υπερθετικό, τα... υπαρξιακά του. Ενα από αυτά, είναι η δημόσια εικόνα του, με την οποία είναι εμμονικός. Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει... μικρό το δέμας. Ο Πούτιν λοιπόν, τους επιβεβαίωσε φορώντας τακούνια σε φωτογράφιση που είχε με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Lomonosov.

Οπως τονίζει η Daily Mail που ανέδειξε το θέμα, ο Πούτιν είναι εξαιρετικά προσεκτικός στο πώς να διαμορφώνει την δημόσια εικόνα του από την πρώτη στιγμή που αναρριχήθηκε στην εξουσία το 1999. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό Τίμοθι Σνάιντερ ο Πούτιν είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στον φανταστικό χαρακτήρα του Σοβιετικού ήρωα Στίρλιτς, το ρωσικό «ισοδύναμο» του Τζέιμς Μποντ. Ο Πούτιν έκτοτε φρόντιζε να επιμελείται την φαλλοκρατική εικόνα του, φωτογραφιζόμενος να ιππεύει άλογα και να κουβαλά τουφέκια τόπλες.

putin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Ap Photos

Η εμμονή με το ύψος

Το 2015 η Express επικαλούμενη πηγή μέσα από το Κρεμλίνο, υποστήριζε ότι κανείς δεν μπορούσε να είναι ψηλότερος από τον Πούτιν στις επίσημες φωτογραφίες. «Γι’ αυτό οι σωματοφύλακές του είναι πάντα κοντύτεροι, για να δίνουν την εντύπωση ότι ο Πούτιν είναι ψηλός» ανέφερε η ίδια πηγή.

Τέσσερα χρόνια αργότερα δημοσίευμα του Economist με τίτλο «Στην πολιτική το ύψος μετράει» δίνει μια εξήγηση στην φημολογούμενη εμμονή του Πούτιν με το ύψος καθώς στην έρευνα που παρουσίασε το περιοδικό αναφερόταν ότι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηλότεροι πολιτικοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής από τους αντιπάλους τους. Θεωρούνται πιο υγιείς και πιο έξυπνοι.