Μενού
erdogan - erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει «κυκλώσει» ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τη 14η Μαΐου, γεγονός που μεταφράζεται στην Τουρκία ότι έχει ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε σήμερα προεκλογική ομιλία στο Μπιλετζίκ στην κεντρική Τουρκία, όπου και αναφέρθηκε τόσο στο καίριο ζήτημα των εκλογών, όσο και την επέτειο από την ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την οποία και συνέδεσε στο προεκλογικό του μήνυμα.

«Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές, όραμά μας ο αιώνας της Τουρκίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, το έθνος μας δημιούργησε ισχυρά κράτη, προστάτευσε όλους όσους ζούσαν υπό την κυριαρχία του, τους κράτησε ασφαλείς και τους έκανε να ευημερούν. Σε αυτά τα εδάφη, κάθε αγώνας από τους Σελτζούκους μέχρι την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Δημοκρατία έχει μια θέση πάνω από τα κεφάλια μας. Ακόμη και όταν προσπάθησαν να το κάνουν ξένο στην ίδια του την πατρίδα, το έθνος μας δεν έχασε αυτό το όραμα και αγκάλιασε τα όνειρα των προγόνων του» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας στη συνέχεια την κεμαλική αντιπολίτευση για εθνικούς προδότες και ιμπεριαλιστές».

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε και σε εθνικιστικό παραλήρημα σχετικά με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, για την οποία σημείωσε ότι όποιος την υποτιμά είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να τη χωνέψει. «Όποιος υποτιμά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η 724η επέτειος ίδρυσης είναι σήμερα, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να τη χωνέψει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αναφορές στη «βρώμικη τάξη των ιμπεριαλιστών»

«Πιστεύω ότι αυτός ο ενθουσιασμός, αυτός ο ενθουσιασμός σας σήμερα εδώ θα κάνει αυτό το μέρος να εκραγεί στις 14 Μαΐου. Είμαστε έτοιμοι; Τα έθνη που έχουν χάσει τα όνειρά τους και δεν έχουν τη δική τους Κόκκινη Μηλιά, είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στις σκονισμένες σελίδες της ιστορίας, όπως και εκείνα του παρελθόντος. Εμείς, ως έθνος, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, επειδή δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τα όνειρά μας. Μεταδίδουμε τον λόγο μας στην περιοχή μας και στον κόσμο. Σε αντίθεση με τη βρώμικη τάξη των ιμπεριαλιστών, τα όνειρά μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζοντας το εθνικιστικό αίσθημα του λαού του, με αφορμή την επέτειο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Αγωνιζόμαστε να παρέχουμε στη χώρα μας τα καλύτερα... Έργα υπηρεσίες, πολιτική δραστηριότητα, οικονομική υποδομή και στρατιωτική ισχύ σύμφωνα με τις συνθήκες της εποχής. Ποτέ δεν σπαταλήσαμε τον χρόνο σας και τον χρόνο οποιουδήποτε μέλους του έθνους μας. Είδαμε την κληρονομιά του πολιτισμού και της ιστορίας μας ως οδηγό που μας διαφωτίζει στο ταξίδι που ξεκινήσαμε, βασιζόμενοι στη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που είπαμε. Προσπαθήσαμε νυχθημερόν να εκπληρώσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Τα επιτεύγματά μας είναι τόσο μεγάλα που η αποζημίωσή τους είναι μόνο θέμα χρόνου. Όσοι είναι αρκετά μεγάλοι θυμούνται την παλιά Τουρκία πριν από 20 χρόνια. Όταν λέμε ότι έχουμε φέρει έργα και υπηρεσίες αιώνων στη χώρα μας μέσα σε 20 χρόνια, δεν υπερβάλλουμε ούτε προσπαθούμε να εξαπατήσουμε κανέναν. Εκφράζουμε μόνο μια αλήθεια που πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά και της οποίας τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι προφανή», ανέφερε ο Ερντογάν.

Δείτε βίντεο:

«Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές με το όραμα του αιώνα της Τουρκίας. Ο αείμνηστος Μεντερές είπε "Αρκετά πια, ο λόγος στο έθνος" πριν από 73 χρόνια ενάντια στον μονοκομματικό φασισμό των ιμπεριαλιστών. Παρόλο που ο Μεντερές κατέληξε στην αγχόνη, η δήλωση αυτή συνέχισε να αντηχεί στις καρδιές του έθνους μας. Το CHP μας μιμείται. Κύριε Κεμάλ, δεν ξέρετε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που το είπαμε αυτό; Αυτοί είναι πραξικοπηματίες! Πραξικοπηματίες!», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. Στο τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας δίπλα του παιδιά της περιοχής, τραγούδησε ένα ολόκληρο τραγούδι από την εξέδρα.