Μενού
israil - astynomia
Αστυνομία Ισραήλ | Shuttestock
  • Α-
  • Α+

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, σήμερα, σε συναγωγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σύμφωνα με τη Jerusalem Post. Η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση.


Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει, ανέφερε η υπηρεσία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις. «Πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στη συνοικία Νέβε Γιάκοβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για τρομοκρατική επίθεση.

Υγειονομικές υπηρεσίες, που βρέθηκαν στο σημείο, ανέφεραν ότι είδαν μια γυναίκα και 4 άνδρες πεσμένους στο δρόμο. «Έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς και δεν είχαν σημεία ζωής», τόνισαν συμπληρώνοντας ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία 70χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο. Άλλοι τραυματίες είναι ένας 20χρονος άνδρας σε σοβαρή κατάσταση και ένας 14χρονος έφηβος, για τον οποίο δεν εκφράζονται φόβοι για την υγεία του.