Μενού
kypros
Κύπρος, Νεκρά ζώνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αν και η σημερινή ημέρα ήταν εκλογική για την Κύπρο, σοκ έχει προκαλέσει στη Μεγαλόνησο η είδηση πως ένας Ελληνοκύπριος δέχθηκε πυροβολισμό από Τούρκους στρατιώτες στη νεκρά ζώνη. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live, τρεις άνδρες φέρονται να δέχθηκαν επίθεση από Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή της Ποταμιάς.

Όπως αναφέρθηκε στο εν λόγω ρεπορτάζ, οι τρεις άνδρες ήταν σε ένα αυτοκίνητο μέσα σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου εντός της νεκράς ζώνης αλλά σε σημείο το οποίο δεν φυλασσόταν από την Εθνική Φρουρά. Οι τρεις άνδρες φέρονται να διέφυγαν κατά πολύ στο μήκος της πράσινης γραμμής, με αποτέλεσμα ένα όχημα του στρατού της Τουρκίας να πλησιάσει, με τη συνοδεία ενός ακόμα λευκού πολιτικού οχήματος.

Οι τρεις Ελληνοκύπριοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των Τούρκων και άρχισαν να οπισθοχωρούν, όμως, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ. Από τους πυροβολισμούς ένας Ελληνοκύπριος τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας. Με δηλώσεις του στο Sigma Live, ο κοινοτάρχης Ποταμιάς Ιωάννης Μηνά, επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει από την κυπριακή αστυνομία.