Μενού
toyrkia-diasosi-seismos
Σεισμός στην Τουρκία | AP
  • Α-
  • Α+

Οσο οι ώρες περνούν τόσο τα στοιχεία που δίνουν οι Αρχές της Τουρκίας και της Συρίας, μεγαλώνουν την τραγωδία που ζουν τα δύο κράτη. Ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια, τα στοιχεία σοκάρουν καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι νεκροί έχουν ξεπεράσει ήδη τους 16.000. Σύμφωνα με τις αρχές και ιατρικές πηγές στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους 12.873 άνθρωποι, ενώ στη Συρία άλλοι 3.162, έχοντας περάσει ήδη τρία 24ωρα από τους φονικούς σεισμούς.

Την ίδια στιγμή οι διασώστες συνεχίζουν μέσα σε δριμύ ψύχος και σήμερα τις προσπάθειες να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια, με τις ελπίδες να μειώνονται. Οι πρώτες 72 ώρες είμαι κρίσιμες για τον εντοπισμό επιζώντων, περισσότερο από το 90% των διασωθέντων έχουν εντοπιστεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, σημειώνει ο Ίλαν Κέλμαν ερευνητής φυσικών καταστροφών στο University College του Λονδίνου (UCL).

Την ώρα που οι επιχειρήσεις συνεχίζονται νύκτα- μέρα, η νέα πτώση της θερμοκρασίας καθιστά εφιαλτική τη ζωή για τους επιζώντες που δεν έχουν πουθενά να πάνε. Στην Γκαζίαντεπ, στην Τουρκία, η θερμοκρασία έπεσε σήμερα νωρίς το πρωί στους -5 βαθμούς Κελσίου.