Μενού
sana marin
Σάνα Μαρίν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Διαζύγιο με τον σύζυγό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, μετά από 19 χρόνια δεσμού και γάμου αναμένεται να πάρει η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν, η οποία και κατέθεσε τη σχετική αίτηση σήμερα και τη γνωστοποίησε μέσω Instagram.

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε μαζί και για την πολυαγαπημένη κόρη μας. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», ανέφεραν, σε ξεχωριστές αναρτήσεις τους στο δημοφιλές social media.

Παντρεύτηκαν το 2020, έχουν μία κόρη

Η Μάριν και ο Ραϊκόνεν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου, έχουν μια κόρη 5 ετών. Παντρεύτηκαν το 2020, την εποχή που η Μάριν, ως πρωθυπουργός, αντιμετώπιζε τις συνέπειες από την πανδημία της COVID19.

«Ζήσαμε μαζί τα νιάτα μας, ενηλικιωθήκαμε μαζί και γίναμε γονείς της αγαπημένης μας κόρης» έγραφε τότε Μάριν στο Instagram, μετά τον γάμο της τον Αύγουστο του 2020.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Μάριν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Η 37χρονη Μάριν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν ανέλαβε την εξουσία, το 2019. Θεωρείται από τους οπαδούς της στο εξωτερικό ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας, μολονότι στην πατρίδα της οι ψηφοφόροι προτίμησαν άλλα κόμματα.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.