Μενού
Downing Street
Downing Street | Shutetrstock
  • Α-
  • Α+

Aυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο. Αυτή την ώρα, η οδός Γουάιτχολ έχει κλείσει, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε μία σύλληψη μετά από το περιστατικό.

«Γύρω στις 16:20 ένα αυτοκίνητο έπεσε στις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ στη Γουάιτχολ. Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα στο σημείο ως ύποπτο για εγκληματική ζημιά και επικίνδυνη οδήγηση», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. «Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς», επισημαίνεται ακόμα.

Η αστυνομία αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι υπήρχε ένα μικρό όχημα έξω από την πύλη, με τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ ανοιχτά. Κατά μήκος της Γουάιτχολ, του κεντρικού δρόμου που περνά από την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου εδρεύουν πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Στις εικόνες που μετέδωσε η βρετανική τηλεόραση διακρίνεται ένα ασημί αυτοκίνητο με ανοικτές πόρτες ακινητοποιημένο στα κάγκελα της πύλης.

Η σιδερένια πύλη, που εμποδίζει την πρόσβαση στον δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε το 1989 για λόγους ασφαλείας. Μέχρι τότε, οι περαστικοί μπορούσαν να πλησιάσουν την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.