Μενού
Erntogan
Ερντογάν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τις εθνικιστικές του προθέσεις επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συμπλήρωση 270 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Ωστόσο, σε όλη αυτήν την «εθνικιστική προσπάθεια» ο νέος πρόεδρος της χώρας δεν είναι μόνος του, καθώς τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοΐλου, όσο και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ιστορική επέτειο.

Τι έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter

Ο Ερντογάν έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Χαιρετίζω την 570η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, που έχει χαραχθεί στην ιστορία και επισφραγίζει το γεγονός ότι η Ανατολία θα συνεχίσει να είναι η αιώνια τουρκική πατρίδα».

«Θα θυμάμαι για πάντα τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τον ηρωικό στρατό του, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε μια εποχή» πρόσθεσε δε αναφερόμενο στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, έγραψε με τη σειρά του τα εξής: «Εύχομαι o Αλλάχ o Παντοδύναμος να έχει πάντα καλά τον ευλογημένο σουλτάνο μας Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν, τους ηρωικούς στρατιώτες μας που έλαβαν μέρος στην κατάκτηση, τους έντιμους προγόνους μας και τους αγαπημένους μας μάρτυρες, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία κάνοντας την Κωνσταντινούπολη τη μεγαλύτερη τουρκική πόλη στον κόσμο. Εύχομαι οι ψυχές τους να αναπαυθούν εν ειρήνη και οι θέσεις τους να είναι στον Παράδεισο. Εύχομαι η 570η επέτειος της κατάκτησης μας να είναι ευλογημένη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.