Κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο της Κατάνης, τουλάχιστον μέχρι τις 2 τη νύχτα της Παρασκευής, λόγω της συνεχιζόμενης έκρηξης της Αίτνας, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.
Χθες, Τετάρτη, στο μεταξύ, δημιουργήθηκε στην κοιλάδα Μπόβε νέο στόμιο από το οποίο εκρήγνυνται λάβα και πετρώματα, που φθάνουν σε 2.090 μέτρα ύψος.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημία που προκάλεσε η συνεχής διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου στον τουριστικό τομέα της Σικελίας ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες τουρίστες υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού έχουν ακυρωθεί συνολικά πάνω από οκτακόσιες πτήσεις.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας Νέλο Μουζουμέτσι υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι χρειάζεται να εξετασθεί σοβαρά η ανάγκη κατασκευής νέου αεροδρομίου σε "απόσταση ασφαλείας "από τον πύρινο γίγαντα της Αίτνας". "Σε λάθος σημείο βρίσκεται το αεροδρόμιο, όχι το ηφαίστειο", είπε χαρακτηριστικά ο Μουζουμέτσι.
- 11η Σεπτεμβρίου: Πώς μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε για πάντα ο κόσμος
- Κασιδιάρης: Τα 5 σενάρια για την επιστροφή στη Βουλή και ο «γρίφος» του Αρείου Πάγου
- Τα πρότζεκτ που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Γιώργος Μαζωνάκης: Οι εμφανίσεις και το νέο τραγούδι
- Ο εκνευρισμός Μητσοτάκη με Φλωρίδη-Άδωνι, το reunion Κώστα και Αμάλ και οι καπετάνιοι του Τσίπρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.