Μενού
Πολεμικά σκάφη της Τουρκίας
Πολεμικά σκάφη της Τουρκίας | Twitter/@tcsavunma
  • Α-
  • Α+

Λίγο μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα θαλάσσια πάρκα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έκανε ανάρτηση σχετικά με τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Το υπουργείο της Τουρκίας ανήρτησε στο X μία φωτογραφία με τα πολεμικά της σκάφη, γράφοντας: «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας».

Παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται για κάποιου είδους έμμεση απάντηση στα όσα είπε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας υπουργός. 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στα θαλάσσια πάρκα, έκρινε πως αυτό που έκανε η Τουρκία ήταν απαράδεκτο. 

«Δηλαδή στους Αντίπαξους όταν ψαρεύω πρέπει να τηλεφωνήσω στους Τούρκους αν μπορώ;» διερωτήθηκε πρόσθεσε «αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, επεσήμανε πως η γείτονας χώρα πρέπει να αντιληφθεί πως η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. 

«Της αρέσουν καλώς, δεν της αρέσουν καλώς» παρατήρησε. 

Τέλος και όσον αφορά στα 12 ναυτικά μίλια, σημείωσε πως υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας και η Ελλάδα θα την ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA