Μενού
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας | ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISS
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε πως η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε σχέδιο για τη δημιουργία ενός «αντιαεροπορικού, αντι-drone συστήματος», όμοιο με εκείνο που διαθέτει το Ισραήλ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή, μετά την επίθεση του Ιράν, ο υπουργός ευχήθηκε να υπάρξει «αποκλιμάκωση», ενώ δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το εάν χρειάζεται και η χώρας μας ένα αντίστοιχο σύστημα με το ισραηλινό, που αντιμετώπισε αποτελεσματικά το χτύπημα.

«Μέσα στον σχεδιασμό μας και το μακροχρόνιο πρόγραμμα, υπάρχει σχεδιασμός ενός αντιαεροπορικού και αντι-drone συστήματος (...) ας το πούμε αλά Ισραήλ» είπε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η χώρα πρέπει να κλείσει» παρατήρησε και - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - είπε πως «έχει ήδη δρομολογηθεί. Από τις εξελίξεις, παρατηρώντας τους πολέμους, ήταν φανερό ότι η χώρα χρειάζεται ένα συνολικό σύστημα κάλυψης». 

Αναφέρθηκε στα άλματα που έχει κάνει η Τουρκία όσον αφορά στην παραγωγή drone και παραδέχθηκε πως παρότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, «εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς (σ.σ. την ανάγκη για ανάπτυξη στον τομέα)».

«Γι΄ αυτό πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων» είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα.

«Δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί, έχουμε ξεκινήσει» σημείωσε και, μη θέλοντας να μπει σε λεπτομέρειες, εξήγησε πως όλα αυτά εντάσσονται σε μία ατζέντα που ονομάζεται 2030».

Δεν θα είναι έτοιμα τότε, είπε, αλλά θα έχει γίνει σημαντική πρόοδος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA