Μενού
United Airlines
United Airlines | EPA/CAROLINE BREHMAN/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ανησυχητικά είναι τα έως τώρα αποτελέσματα των ελέγχων στα Boeing 737 Max 9, που καθηλώθηκαν στις ΗΠΑ μετά την παρολίγον τραγωδία στην πτήση της Alaska Airlines.

Στην πτήση της Alaska Airlines, αποκολλήθηκε το πάνελ πόρτας στα 16.000 πόδια, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την απογείωσή του από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Ένα κομμάτι της ατράκτου - που ζύγιζε 28,5 κιλά - βρέθηκε αργότερα στην αυλή ενός σπιτιού

Η Boeing και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν τη Δευτέρα το πράσινο φως στις αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν τα καθηλωμένα αεροσκάφη. Οι επιθεωρήσεις των 171 αεροσκαφών Max που χρησιμοποιούνται κυρίως από τους αμερικανικούς αερομεταφορείς Alaska και United Airlines μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, αναγκάζοντας την ακύρωση πολλών πτήσεων.

Η United Airlines ανακοίνωσε πως εντόπισε χαλαρά μπουλόνια και άλλα «προβλήματα» σε πολλά αεροσκάφη 737 Max 9.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) και η Boeing αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Από το Σάββατο, που ξεκινήσαμε τους προκαταρκτικούς ελέγχους, διαπιστώσαμε περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με θέματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας. Για παράδειγμα, βίδες που χρειάζονταν επιπλέον σύσφιξη. Αυτά τα ευρήματα θα αποκατασταθούν από την ομάδα Tech Ops της εταιρείας μας για να επιστρέψει το αεροσκάφος με ασφάλεια στις πτήσεις» ανέφερε η United σε ανακοίνωσή της.

Η Boeing δήλωσε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους χειριστές των Max 9 και θα βοηθήσει τους πελάτες να αξιολογήσουν τυχόν ευρήματα κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε αεροπλάνο της Boeing πληροί τις προδιαγραφές σχεδιασμού και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας» δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών. «Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που είχε αυτό στους πελάτες μας και τους επιβάτες τους».

Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν κατά 8% τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία υπολογίζει τις συνέπειες του περιστατικού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA