Μενού
Αεροπλάνο
Προσγείωση αεροπλάνου σε αεροδρόμιο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Βλάβη σε σύστημα προσγείωσης καταγράφηκε σε αεροπλάνο στην Αυστραλία, με το ABC News να μεταδίδει πως το περιστατικό καταγράφηκε στο αεροδρόμιο του Νιουκάστλ.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση με βάση «τους χαμηλούς τρόχους» ή αλλιώς με την «κοιλιά», με τους τρεις επιβαίνοντες να βγαίνουν σώοι και αβλαβείς.

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης, όπως έγινε γνωστό, τέθηκαν σε ετοιμότητα αφού ο πιλότος ανέφερε ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου είχε αποτύχει λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί.

Το αεροσκάφος έκανε κύκλους πάνω από το έδαφος για τέσσερις ώρες πριν προσγειωθεί στις 12:18 το μεσημέρι στις 12:18μμ.

Αεροπλάνο κάνει κύκλους στον αέρα
Αεροπλάνο κάνει κύκλους στον αέρα στην Αυστραλία | ABC News

Το συμβάν στην Αυστραλία θα μπορούσε να είχε πάρει «κακή» τροπή, ιδίως όταν άρχισαν να σβήνουν οι κινητήρες του αεροπλάνου καθώς πλησίαζε τον διάδρομο προσγείωσης.

Ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει, με αρκετό κόσμο, που είχε παραταχθεί στην περίμετρο του αεροδρομίου για να παρακολουθήσει, να τον χειροκροτάει για την ενέργειά του.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν προς το αεροσκάφος, προτού οι τρεις επιβαίνοντες εθεάθησαν να βγαίνουν σώοι και αβλαβείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA