Μενού
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Εξιτήριο για τον Βασιλιά Κάρολο από νοσοκομείο | AP Photos / Victoria Jones
  • Α-
  • Α+

Ο Βασιλιάς Κάρολος, την ώρα που λαμβάνει θεραπεία για την αντιμετώπιση του «πιο επιθετικού καρκίνου», έμαθε πως ένας από τους πιο στενούς του φίλους και ιπποκόμος της βασιλικής οικογένειας, ο Ian Farquhar, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

«Ο καπετάνιος», όπως ήταν γνωστός ο Farquhar, πέθανε στο εξοχικό του στο κτήμα Highgrove του βασιλιά Καρόλου, ήταν ιπποκόμος για τη μητέρα της Βασίλισσας, και μέλος επίλεκτης ομάδας του ιππικού όπου είχε φτάσει μέχρι τον βαθμό του λοχαγού.

Ο Βασιλιάς Κάρολος, και η βασίλισσα Καμίλα διατηρούσαν μαζί του μία πολύ στενή σχέση, καθώς ζούσε στο κτήμα για αρκετά χρόνια, με τα νέα του να γίνονται γνωστά την Τετάρτη (6/3).

Πηγή σε βρετανικά μέσα ανέφερε ότι συνήθιζε να διασχίζει τα χωράφια για να συναντήσει τον μονάρχη για δείπνο, αλλά εγκατέλειπε το αυτοκίνητό του όταν κολλούσε στις λάσπες και περίμενε να το σώσουν τρακτέρ.

Ο Ian παντρεύτηκε την Pammie-Jane Chafer μετά την αποχώρησή του από τον στρατό και το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες. Είχε καταφέρει να αναπτύξει σχέση φιλίας και με τον διάδοχο του θρόνου, Ουίλιαμ, όταν ο πρίγκιπας είχε γνωρίσει τον πρώτο του έρωτα το 2000.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA