Ο απολογισμός των θυμάτων του διπλού σεισμού που έπληξε τη Βενεζουέλα προχθές Τετάρτη το απόγευμα (τοπική ώρα) δεν σταματά να γίνεται ολοένα πιο βαρύς--έφτασε πλέον τους 235 νεκρούς, έκανε γνωστό χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Κάρλος Αλβαράδο.
«Δυστυχώς, υποδεχτήκαμε 235 ασθενείς που διακομίστηκαν χωρίς ζωτικές ενδείξεις ή πέθαναν με την άφιξή τους στις δομές υγείας μας», είπε ο κ. Αλβαράδο στη δημόσια τηλεόραση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Ο προηγούμενος προσωρινός απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 188 νεκρούς.
Παράλληλα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι αναπτύσσουν πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα που θα παρέχουν υποστήριξη στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των ΗΠΑ μετά τον διπλό καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Βενεζουέλα.
Οι δυνάμεις «θα προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς και υποστήριξη στο προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης, στις ομάδες έρευνας και διάσωσης και διυπηρεσιακούς εταίρους των ΗΠΑ, καθώς θα αποτιμούν τις ζημιές, θα εντοπίζουν τραυματίες και θα παρέχουν βοήθεια που σώζει ζωές», αναφέρει ανακοίνωση του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (SOUTHCOM, «νότια διοίκηση»).
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι θα διαθέσει βοήθεια αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων.
- Βάσεις 2026: Ποιες σχολές θα ανέβουν, ποιες θα πέσουν - Η πρώτη εικόνα ανά επιστημονικό πεδίο
- Πανελλήνιες: Η ακραία βαθμολογία μιας από τις κορυφαίες μαθήτριες στην Ελλάδα
- Καλλιθέα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα της επίθεσης, ήταν μόλις 15 ετών
- Ο Παϊτέρης κάλεσε τη Λατινοπούλου για καφέ: «Αν ζητήσει συγγνώμη, θα την ψηφίσουν 700.000 Ρομά»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.