Μενού
chef.jpg
Σεφ σε εστιατόριο. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα κορυφαία εστιατόρια της Μεγάλης Βρετανίας είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας και θέμα συζήτησης στη χώρα τις τελευταίες ώρες, μετά την κυκλοφορία του περίφημου Οδηγού Μισελέν για το 2024.

Να σημειωθεί ότι οι Οδηγοί Μισελέν είναι μια σειρά από βιβλία (πλέον υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή) που εκδίδονται από τη γαλλική εταιρεία ελαστικών Michelin από το 1900.

Ο Οδηγός απονέμει έως και τρία αστέρια σε λίγα επιλεγμένα εστιατόρια. Η απόκτηση ή η απώλεια ενός αστεριού μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στην επιτυχία ενός εστιατορίου.

Τα αστέρια είναι περιζήτητα και τα πρότυπα που πρέπει να τηρούνται στα συγκεκριμένα εστιατόρια υψηλά. Αυτό σημαίνει ότι η εργασία στις συγκεκριμένες κουζίνες τους, μπορεί να είναι μια αρκετά έντονη εμπειρία.

Σε δημοσίευμα της Dail Mail, συγκεντρώθηκαν διαδικτυακές ατάκες (social media) ατάκες από σεφ που εργάζονται σε καταστήματα με αστέρι Μισελέν στο Λονδίνο  που αποκάλυψαν τι βρίσκουν πιο δύσκολο όταν εργάζονται σε εστιατόρια, τα οποία χρεώνουν από 120 έως 140 λίρες για ένα μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων.

Σεφ: Πειθαρχία σε πρώτο πλάνο

Ο πρώτος μάγειρας που άνοιξε τη σχετική συζήτηση είπε: στο TikTok: «Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα όταν άρχισα την καριέρα μου σε εστιατόριο με αστέρι Μισελέν ήταν να ακολουθήσω τις τυπικές διαδικασίες, όπως το να απευθύνομαι στους συναδέλφους μου με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και να απαντώ στις ερωτήσεις του επικεφαλής μονολεκτικά, μόνο με “Ναι, σεφ” ή “Όχι, σεφ”».

Οι σεφ ανοίγουν την καρδιά τους

Ένας δεύτερος μάγειρας σχολίασε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σε μια κουζίνα με αστέρι Μισελέν, ή σε οποιαδήποτε κουζίνα για αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι είναι η πειθαρχία».

Κάποιος άλλος σημείωσε: «Το πιο δύσκολο πράγμα που έμαθα ήταν η διαχείριση του χρόνου. Κάθε φορά που σε πιέζουν να κάνεις 20 δουλειές σε μια μέρα, είναι πολύ δύσκολο».

«Το πιο δύσκολο πράγμα για να μάθεις ως σεφ σε ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν είναι η ανθρώπινη διαχείριση», σχολιάστηκε από άλλο μάγειρα.

«Το πιο δύσκολο πράγμα που ένιωσα όταν ήμουν 16-17 χρονών ήταν να δουλεύω 80 ώρες την εβδομάδα, για έξι ημέρες την εβδομάδα», είπε κάποιος άλλος σεφ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA