Μενού
asthenoforo italia.jpg
Ασθενοφόρο στη Φλωρεντία. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση που σημειώθηκε σε εργοτάξιο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa το μεσημέρι της Παρασκευής (16/02), ενώ τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στη βορειοδυτική περιοχή της πόλης και προκλήθηκε από την κατάρρευση πλάκας σε προκατασκευασμένο κτίριο.

Το Ansa μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο σημείο για την κατασκευή νέου σούπερ μάρκετ.

Ο Εουτζένιο Τζιάνι, πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης, είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι SkyTG24 ότι δύο εργαζόμενοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και ότι υπάρχουν πολύ λίγες ελπίδες για άλλους τρεις εργαζόμενους που παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από την πλάκα.

Στο Telegram, ο Τζιάνι είπε νωρίτερα ότι δεν είναι μόνο ένας ο νεκρός, χωρίς, ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Φλωρεντία: Μαρτυρία για αγνοούμενους

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα δήλωσε στο SkyTG24 ότι τρεις εργαζόμενοι πέθαναν, τρεις νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και ένας απροσδιόριστος αριθμός εξακολουθεί να αγνοείται.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των εργαζομένων και σημείωσε: «Παρακολουθώ με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης και ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στην αναζήτηση αγνοουμένων και στις επιχειρήσεις διάσωσης των τραυματιών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA