Μενού
aeroplano - eisitiria
Εισιτήρια αεροπλάνου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το ακριβό ενοίκιο, που πλήρωνε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, ήθελε να αποφύγει ένας φοιτητής, ο οποίος προτίμησε τη... λύση του αεροπλάνου, για να πηγαίνει να παρακολουθεί τα μαθήματά του στη σχολή.

Συγκεκριμένα, ο απόφοιτος - πλέον - Μπιλ αποκάλυψε ότι ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος το πέρασε πηγαίνοντας στα μαθήματα με αεροπλάνο, πετώντας από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίκο τρεις φορές την εβδομάδα. Είπε, ειδικότερα, ότι είχε πραγματοποιήσει 238 πτήσεις από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Μάιο του 2023 και ξόδεψε 5.592 δολάρια στα ταξίδια του.

Δεν έχασε ποτέ μάθημα - Το πρόβλημα με τα ενοίκια

ΜΙλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο KTLA του Λος Άντζελες περιέγραψε πως δεν έχασε ποτέ μάθημα και είχε συγκλονιστεί, όταν έμαθε πως έγινε δεκτός στο μονοετές πρόγραμμα Master of Engineering του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Ωστόσο, δεν ήθελε να εγκαταλείψει το φθηνό διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες και ήξερε ότι ήθελε να επιστρέψει μετά την αποφοίτησή του, έτσι για να αποφύγει να πληρώσει το «ακριβό» ενοίκιο στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο είναι γνωστά για τα υψηλά του ενοίκιο καθώς εδράζεται η Silicon Valley, αποφάσισε να πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο.

Ο Μπιλ κανόνισε το πρόγραμμά του έτσι ώστε να έχει διαλέξεις μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά αυτό σήμαινε ότι θα έμπαινε στο αεροπλάνο περισσότερες από 200 φορές σε όλο το 10μηνο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμά του

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, εξήγησε τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στο κοινό, που ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του, πως κατέφερε να φτιάξει το πρόγραμμά του, έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση.

Εξήγησε ότι έπρεπε να ξυπνάει στις 03.30 το πρωί τις ημέρες που είχε μάθημα, ώστε να μπορεί να παίρνει την πτήση στις 06:00 το πρωί. Αφού έφτανε στο αεροδρόμιο ,έπαιρνε το τρένο στις 08:30 και έφτανε στο πανεπιστήμιο μετά από 2 ώρες και πιο συγκεκριμένα στις 10:30.

Δήλωσε ότι δεν ήταν μυστικό για τους συμφοιτητές του το τι έκανε, και πολλοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεχίσει έτσι όλο το χρόνο, αλλά εντυπωσιάστηκαν με την αφοσίωσή του όταν αποφοίτησε.

«Οι συμμαθητές μου πίστευαν ότι θα τα παρατούσα την πρώτη εβδομάδα, αλλά το αντιμετώπισα σαν ένα ταξίδι περισσότερο παρά ως μια μετακίνηση», εξήγησε.

Ενώ ξόδεψε περισσότερα από 5.000 δολάρια για τις μετακινήσεις του, εξοικονόμησε πολλά χρήματα καθώς το ενοίκιο κοντά στο κολέγιο είναι κατά μέσο όρο περίπου 3.358 δολάρια το μήνα, σύμφωνα με το RentCafe.com.

Επίσης μπορούσε να μειώσει το κόστος του εκάστοτε ταξιδιού χρησιμοποιώντας περισσότερα από μισό εκατομμύριο αεροπορικά μίλια που είχε συγκεντρώσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA