Μενού
Η καταστροφή μετά τον βομβαρδισμό της Ραφά από το Ισραήλ
Η καταστροφή μετά τον βομβαρδισμό της Ραφά από το Ισραήλ | AP - Fatima Shbair
  • Α-
  • Α+

Το μωρό που διασώθηκε από τη μήτρα της ετοιμοθάνατης μητέρας του, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα πέθανε, όπως ενημερώνει το BBC.

Το μωρό της Sabreen al-Sakani γεννήθηκε με καισαρική τομή σε νοσοκομείο της Ράφα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (21/4).

Το σπίτι της οικογένειας βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, την ώρα που κοιμούνταν. Ο πατέρας της μικρής έχασε τη ζωή του στο σημείο, ενώ η μητέρα τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε λίγο αργότερα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική για να σώσουν το παιδί.

Εν μέσω χαοτικών σκηνών, οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στο βρέφος, χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη αντλία για να μπορέσει να αναπνεύσει. Ωστόσο, η μικρή πέθανε την Πέμπτη (24/4) και θάφτηκε δίπλα στη μητέρα της.

Φάνηκε ότι η Sabreen, που πήρε το όνομα της μαμάς της, είχε σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα. Εκείνη τη στιγμή οι γιατροί περιέγραψαν την κατάστασή της ως κρίσιμη, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. 

Το κοριτσάκι είναι μόνο ένα από τα συνολικά 16 παιδιά που έχασαν τις ζωές τους ύστερα από τις δύο αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι οι επιθέσεις σε συγκρότημα κατοικιών στόχευαν μαχητές και υποδομές της Χαμάς. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA