Μενού
Ομαδικός τάφος στη Χαν Γιουνίς
Ομαδικός τάφος στη Χαν Γιουνίς | AP Photo/Mohammed Dahman
  • Α-
  • Α+

Ομαδικός τάφος με σχεδόν 300 πτώματα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς της Γάζας, δήλωσαν τη Δευτέρα εργαζόμενοι της Πολιτικής Άμυνας της περιοχής, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο συνταγματάρχης Yamen Abu Suleiman, διευθυντής της Πολιτικής Άμυνας στο Χαν Γιουνίς δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα (22/4) ότι «σήμερα, ανασύρθηκαν 73 πτώματα» στην αυλή του ιατρικού συγκροτήματος Νάσερ, γεγονός που ανέβασε τον «συνολικό αριθμό σε 283».

Ο Suleiman ισχυρίστηκε ότι ορισμένα από τα πτώματα βρέθηκαν με δεμένα χέρια και πόδια «και υπήρχαν σημάδια εκτελέσεων στο πεδίο. Δεν γνωρίζουμε αν θάφτηκαν ζωντανοί ή αν εκτελέστηκαν. Τα περισσότερα πτώματα είναι σε αποσύνθεση».

Το αμερικανικό δίκτυο δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του. 

Προηγουμένως, ένας εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας του Χαν Γιουνίς και επικεφαλής της αποστολής έρευνας, ο Raed Saqr, δήλωσε στο ίδιο μέσο ότι αναζητούν τα πτώματα άλλων 400 αγνοουμένων, μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού στις 7 Απριλίου.

Κατά πληροφορίες, ορισμένοι από τους νεκρούς είναι άτομα που είχαν σκοτωθεί στην περιοχή και είχαν ταφεί από τους συγγενείς τους. Όταν οι κάτοικοι επέστρεψαν στο σημείο, όμως, αντιλήφθηκαν πως οι ισραηλινές δυνάμεις τους είχαν ξεθάψει, προφανώς για να λάβουν δείγματα DNA και να διαπιστώσουν εάν μεταξύ τους είναι και κάποιος Ισραηλινός. 

Τα πτώματα στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε τουλάχιστον έναν ομαδικό τάφο.

«Δεν τον έχω βρει ακόμη. Τον είχαμε θάψει εκεί πέρα. Αλλά δεν μπορούμε να τον βρούμε. Και θέλαμε να του κάνουμε έναν αξιοπρεπή τάφο» σημείωσε ένας πατέρας, που ψάχνει τον 21χρονο γιο του. 

Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος αναζητά στον αδελφό του σημείωσε: «Είμαι εδώ σήμερα και τον ψάχνω. Έρχομαι εδώ στο νοσοκομείο τις τελευταίες δύο εβδομάδες και προσπαθώ να τον βρω. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να τον βρω».

Δείχνοντας προς έναν πεσμένο φοίνικα, ο ίδιος σημείωσε πως είχε θάψει εκεί τον αδελφό του. «Οι Ισραηλινοί ξέθαψαν τα πτώματα και τα άλλαξαν. Έκαναν τεστ DNA και τοποθέτησαν λάθος όλους τους νεκρούς». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA