Μενού
Ασθενής σε ΜΕΘ
Ασθενής σε ΜΕΘ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στον επιστημονικό κόσμο, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να εδραιωθεί τι πραγματικά συμβαίνει όταν πεθαίνεις. Ειδικοί έχουν κατά καιρούς εξερευνήσει τις πιθανότητες, με μια ομάδα νευροχειρουργών να ισχυρίζεται ότι οι νεκροί βιώνουν ανάκληση μνήμης τη στιγμή του θανάτου, ανατρέχοντας στις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της ζωής τους.

Αν και δεν είναι γνωστό τι βρίσκεται στην άλλη πλευρά, η 44χρονη Σάρα Γκουντ ανέφερε λεπτομερώς τη μεταθανάτια εμπειρία της και το άτομο που την επισκέφτηκε ενώ βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο, όπως γράφει το Unilad.

Έφτασε το «μεταίχμιο»

Μιλώντας στο μέσο, η γυναίκα αποκάλυψε ότι είχε βιώσει μια «δύσκολη ανατροφή» και ότι στο παρελθόν είχε μια «τοξική» σχέση με τον πρώην σύντροφό της. Η Sara φέρεται να στράφηκε στα ναρκωτικά για να αντιμετωπίσει τη συναισθηματική αναταραχή και γρήγορα εθίστηκε στο κρακ.

«Ήμουν τόσο ασταθής που γρήγορα το έριξα στην κοκαΐνη, η οποία είναι πολύ εθιστική και ισχυρή. Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος για μένα», δήλωσε. Στο απόγειο του εθισμού της, ο τότε σύντροφός της και ο πατέρας της αγόρασαν μια φάρμα στην Ουαλία. Αφού μετακόμισε εκεί, η Σάρα άρχισε να προσαρμόζεται στην αγροτική ζωή, αλλά είχε ακόμα δρόμο να διανύσει.

Μία μέρα, ενώ φρόντιζε τα άλογα, τραυματίστηκε και έπαθε κάταγμα στη σπονδυλική της στήλη και άρχισε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Το 2015, τα φάρμακα άρχισαν να επηρεάζουν το ανοσοποιητικό της σύστημα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη για ένα μήνα, βιώνοντας μία μεταθανάτια εμπειρία.

Τι είδε στην άλλη πλευρά

Η πλέον 44χρονη μητέρα μοιράστηκε την εξωπραγματική εμπειρία της: «Θυμάμαι να κάθομαι σε μια ξαπλώστρα σε μια πισίνα, δίπλα στη μαμά μου. Ένιωθα τον ήλιο στο δέρμα μου και ήμουν σε απόλυτη ευδαιμονία. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα "θέλω να μείνω εδώ για πάντα"».

Τότε ήταν που το όραμα της μητέρας τής θύμισε πως είχε «πράγματα να κάνει» στον κόσμο των ζωντανών, και σε μία στιγμή, η μικρή της κόρη εμφανίστηκε και την έριξε στο νερό.

«Το τελευταίο πράγμα που ένιωθα ήταν κάποιος να με έχει βυθίσει στο νερό, και τότε ξύπνησα», πρόσθεσε. Μετά από εκείνη την εμεπιρία, η Σάρα ορκίστηκε να αλλάξει τη ζωή της για πάντα. «Ήταν μια κατάσταση όπου σε κάθε ερώτηση και πρόκληση ξέρεις ακριβώς την απάντηση: "χωρίς άγχος, χωρίς ανησυχίες"», είπε.

«Μερικές φορές πιστεύουμε ότι η ζωή είναι πολύ δύσκολη, αλλά είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ», κατέληξε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA