Μενού
Πανηγυρισμοί στην Παλαιστίνη
Υποστηρικτές στην Παλαιστίνη πανηγυρίζουν για τις επιθέσεις | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία προέκυψε από τη σημερινή επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες και με χερσαίες δυνάμεις στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε νέο μήνυμα.

Σύμφωνα με το Jerusalem Post, ο κ. Νετανιάχου ανέφερε πως «ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ' όλα να καθαρίσουμε την περιοχή που διείσδυσαν οι εχθρικές δυνάμεις και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση». 

Πρόσθεσε, παράλληλα, σχετικά με την επίθεση της Χαμάς, από την οποία τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους, πως «ο δεύτερος στόχος, την ίδια στιγμή, είναι να κάνουμε τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για τις επιθέσεις του. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρώσουμε άλλα στρατόπεδα, ώστε κανείς να μην κάνει το λάθος να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο».

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν για να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας - τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο» είπε καταληκτικά στην τοποθέτησή του.

Επίθεση Χαμάς στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί νεκροί

Τουλάχιστον 40 είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των Ισραηλινών νεκρών και 740 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η παλαιστινιακή Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι, μέχρι στιγμής, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νεκρών, καθώς σε βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως ξεπερνούν τους 40.

Ωστόσο, ανάλογα βίντεο δεν έχουν διασταυρωθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων του Ισραήλ, που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση της Χαμάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA