Μενού
Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σε τραπέζι στο Βέλγιο
Δύο θρησκείες μοιράστηκαν τραπέζι για το Πάσχα και το Ραμαζάνι | YouTube
  • Α-
  • Α+

Όμορφες εικόνες σεβασμού και ανθρώπινης αλληλεγγύης καταγράφηκαν χθες, Κυριακή (31/3) στο Άντβερπ του Βελγίου, όπου Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι «μοιράστηκαν» τραπέζι δύο χιλιομέτρων σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Η πρωτοβουλία στο Βέλγιο έγινε, καθώς όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνέπεσαν χθες οι μεγάλες γιορτές των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, το Καθολικό Πάσχα και το Ραμαζάνι.

Χιλιάδες κάτοικοι του Άντβερπ, στο Βέλγιο, «έσπασαν» μαζί τη νηστεία το απόγευμα της Κυριακής, με Χριστιανούς και Μουσουλμάνους να μοιράζονται ένα τραπέζι δύο χιλιομέτρων.

Βέλγιο: Το μήνυμα των κατοίκων στο Άντβερπ

Οι Βέλγοι, μ' αυτόν τον τρόπο, θέλουν να προωθήσουν την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό, ειδικά σε μία περίοδο πόλωσης και πολέμου με πιο χαρακτηριστικό τα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ.

«Υπάρχουν τόσο πόλεμοι και τόσα προβλήματα στον κόσμο. Εμείς είμαστε ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για το πώς μπορούν δύο κόσμοι να σμίξουν» ανέφερε μία κάτοικος στο Βέλγιο, που ήταν παρούσα στο χθεσινό τραπέζι.

«Το να τρως είναι μία κοινωνική εκδήλωση. Οπότε θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο» πρόσθεσε άλλη κάτοικος για την πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πέρυσι στο Βέλγιο και στο Άντβερπ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA