Μενού
Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι | EPA/YVES HERMAN/POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, απαίτησε από τις ρωσικές Αρχές να παραδώσουν τη σορό του για ταφή και κατηγόρησε τον «δαιμονικό» Βλαντίμιρ Πούτιν και «βασάνισε το πτώμα του».

Σε ένα εξάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι κρατά όμηρο τη σορό του συζύγου της και αμφισβήτησε τη χριστιανική πίστη του Πούτιν που συχνά δηλώνει.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα Ναβάλναγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ερευνητές αρνούνταν να απελευθερώσουν τη σορό του από νεκροτομείο στην απομακρυσμένη αρκτική πόλη Σαλέκχαρντ μέχρι να συμφωνήσει να κηδευτεί σε στενό κύκλο. Συμπλήρωσε πως της ζήτησαν να συμφωνήσει άμεσα καθώς έχει ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του σώματος του γιου της. 

Η Γιούλια Ναβάλνια υποστήριξε ότι ο Πούτιν είναι προσωπικά υπεύθυνος για το πού βρίσκεται ο σύζυγός της και κατήγγειλε ότι συνεχίζει να βασανίζεται. 

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη, αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ» είπε. «Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι».

Από τότε που επέστρεψε στη ρωσική προεδρία το 2012, ο Πούτιν παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των παραδοσιακών, συντηρητικών αξιών απέναντι σε αυτό που παρουσιάζει ως διαβρωτικό δυτικό φιλελευθερισμό. Έχει επίσης διατυμπανίσει την εγγύτητά του με την ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, εμφανιζόμενος τακτικά σε λειτουργίες κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και μιλώντας για την πίστη του.

«Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε μια νεκρώσιμη ακολουθία και να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA